Activiteiten

Trainingen & Bosritten
Privé bosritten

Privé bosritten

Bij Stal Kroes kun je uren buiten rijden in de Montferlandse bossen. Buiten rijden is heerlijk, maar niet zo vanzelfsprekend voor iedereen. Het leren omgaan met de natuurlijke reacties is hierin essentieel. Een buitenrit geeft veel indrukken aan ruiter en paard door verschillende natuurlijke variaties in het terrein. Door onze begeleiding zorgen we ervoor dat onze ritten zowel uitdagend, maar ook gecontroleerd zijn. Wij bieden verschillende ritten aan op gevorderd niveau - het beheersen stap, draf, galop is wel vereist. Bel voor een speciaal op maat gemaakte afspraak voor jou alleen.

Privé training

Privé training

Na ontmoeting op de veranda gaan we tijdens het eerste uur inventariseren welke trainingen nodig zijn om te komen tot de doelstelling van de deelnemers. Een doelstelling kan zijn, het mee willen rijden van een slipjacht. Een doelstelling kan ook van geheel andere orde zijn. “Ik wil met mijn paard verantwoord leren buiten rijden” of " Ik wil dressuurmatig mijn zit verbeteren." Mogelijkheden zijn; het paard gymnastiseren, een stuk theorie, springen over natuurlijke hindernissen, sloten springen, rijden in een groep in het bos. Kortom, alle takken van de ruitersport zijn mogelijk.

Privéles inclusief trainingspaard v.a. € 50,- per uur. Training met eigen paard v.a. € 35,- per uur.

Jachttraining

Jachttraining

Wanneer je met de Nederlandse slipjachten meerijdt, kom je veel uitdagingen tegen: sloten springen, het paard controleren in het veld en het springen van natuurlijke hindernissen. Erg lastig als je niet in de gelegenheid bent deze zelf te oefenen. Heb je een paard die het nog nooit heeft gejaagd of het niet durft. Dan is de juiste opbouw van de training door een ervaren jachtruiter prettig en de juiste faciliteiten zijn een must. De jachttraining wordt op maat gemaakt voor jou en je paard. Ook paarden met een trauma kunnen wij goed helpen.

Privéles inclusief trainingspaard € 50,- per uur (max. 3 personen)

Rechtrichten

Rechtrichten

Rechtrichten is geen quick-fix, maar Karla kan jouw paard persoonlijk trainen en/of training geven om ruiter en paard weer in balans te krijgen. Bij het rechtrichten helpt Karla het paard op een juiste manier bewegen door o.a. het voorwaarts neerwaarts rijden, het ondertreden van de achterhand en de correcte lengtebuiging van het paard. Dit kan op locatie, maar je kunt ook gebruik maken van onze faciliteiten.

v.a. €30,- per uur

Paardencoaching

Paardencoaching

Bent u gestressed of zit je niet lekker in je vel? Dan is gecoached worden door een paard misschien wel iets voor jou. Een paard scant jou en weet van de hoed en de hand en neemt de spanning bij jou weg.

Hoe werkt paardencoaching?

Paardencoaching is het inzetten van paarden als hulpmiddel voor mensen. Hierbij wordt een beroep gedaan op de natuur van het paard, namelijk het zijn van een vluchtdier en het leven in een kudde. ... Paarden hebben met hun sterke zintuigen het vermogen om op afstand aan te voelen wat er in het roofdier omgaat.

Wat is therapie met paarden?

Equitherapie houdt in, dat het paard met zijn specifieke sociale leer- en bewegingsmogelijkheden meewerkt als "co-therapeut” om mensen (kinderen en volwassenen) met psychische en/of lichamelijke problemen systematisch te helpen of ze in hun ontwikkeling te bevorderen.

Waarom coaching met paarden?

Met paardencoaching wordt iemand dus gecoacht met behulp van een paard. Paarden zijn heel goed in het spiegelen van emoties, voelen energie feilloos aan en scannen continue de lichaamshouding van de ander. Paarden spiegelen immers gedrag en emoties waardoor mensen echt in contact kunnen komen met hun eigen ik.

Kinderen vertrouwd maken met paarden

Kinderen vertrouwd maken met paarden

Wij maken kinderen graag vertrouwd in de omgang met paarden. Het is belangrijk dat kinderen een positieve eerste kennismaking met paardrijden krijgen.

Dit omvat ook de verzorging van de paarden, hun natuur en het socialiseren. De band ontstaat op de grond en vooral kinderen genieten ervan om de paarden eerst te kunnen observeren voordat ze erop gaan zitten.

Van een klant gekregen: Weet je Karla, ik heb net weer naar het filmpje gekeken waar Nola met Whizzkid loopt en de honden lopen ook bij haar in de buurt, dit zal haar helpen in haar groei naar meer zelfvertrouwen. Ben enorm blij dat we jouw en Whizzkid hebben leren kennen.

Slapen en eten: Hotel Montferland

Slapen en eten: Hotel Montferland

Al jaren is Hotel Montferland onze favoriete plek voor een pitstop. Na een prachtige verbouwing afgelopen jaar, zijn wij blij dat we weer met onze paarden terecht kunnen voor een drankje op het speciale ruiterterras. Absoluut de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze geweldige locatie.

Montferland 1, 7038 EB Zeddam, tel: 0314 – 65 14 44

www.hetmontferland.com

Onze pauzeplek bij het Klaphek te Stokkum is weer geopend.

Onze pauzeplek bij het Klaphek te Stokkum is weer geopend.