Activiteiten

Trainingen & Bosritten
Privé bosritten

Privé bosritten

Bij Stal Kroes kun je uren buiten rijden in de Montferlandse bossen. Buiten rijden is heerlijk, maar niet zo vanzelfsprekend voor iedereen. Het leren omgaan met de natuurlijke reacties is hierin essentieel. Een buitenrit geeft veel indrukken aan ruiter en paard door verschillende natuurlijke variaties in het terrein. Door onze begeleiding zorgen we ervoor dat onze ritten zowel uitdagend, maar ook gecontroleerd zijn. Wij bieden verschillende ritten aan op gevorderd niveau - het beheersen stap, draf, galop is wel vereist. Bel voor een speciaal op maat gemaakte afspraak voor jou alleen of met vrienden.

v.a. € 22,50 per uur inclusief trainingspaard (max. 3 personen).

Privé training

Privé training

Na ontmoeting op de veranda gaan we tijdens het eerste uur inventariseren welke trainingen nodig zijn om te komen tot de doelstelling van de deelnemers. Een doelstelling kan zijn, het mee willen rijden van een slipjacht. Een doelstelling kan ook van geheel andere orde zijn. “Ik wil met mijn paard verantwoord leren buiten rijden” of " Ik wil dressuurmatig mijn zit verbeteren." Mogelijkheden zijn; het paard gymnastiseren, een stuk theorie, springen over natuurlijke hindernissen, sloten springen, rijden in een groep in het bos. Kortom, alle takken van de ruitersport zijn mogelijk.

Privéles inclusief trainingspaard v.a. € 50,- per uur. Training met eigen paard v.a. € 30,- per uur.

Jachttraining

Jachttraining

Wanneer je met de Nederlandse slipjachten meerijdt, kom je veel uitdagingen tegen: sloten springen, het paard controleren in het veld en het springen van natuurlijke hindernissen. Erg lastig als je niet in de gelegenheid bent deze zelf te oefenen. Heb je een paard die het nog nooit heeft gejaagd of het niet durft. Dan is de juiste opbouw van de training door een ervaren jachtruiter prettig en de juiste faciliteiten zijn een must. De jachttraining wordt op maat gemaakt voor jou en je paard. Ook paarden met een trauma kunnen wij goed helpen.

Privéles inclusief trainingspaard € 50,- per uur (max. 3 personen)

Rechtrichten

Rechtrichten

Rechtrichten is geen quick-fix, maar Karla kan jouw paard persoonlijk trainen en/of training geven om ruiter en paard weer in balans te krijgen. Bij het rechtrichten helpt Karla het paard op een juiste manier bewegen door o.a. het voorwaarts neerwaarts rijden, het ondertreden van de achterhand en de correcte lengtebuiging van het paard. Dit kan op locatie, maar je kunt ook gebruik maken van onze faciliteiten.

v.a. €30,- per uur

Korenhorst Arrangement

Korenhorst Arrangement

Dankzij de heuvelachtige bossen en de vele weilanden en ruiterpaden bloeit het paardentoerisme in de Achterhoek. Paardenhotel de Korenhorst en Stal Kroes bieden een prachtige locatie voor een ruitervakantie middenin deze streek. Interesse in een trainingsweekend of wilt u gewoon heerlijk met uw eigen paarden een tweedaagse trektocht maken onder begeleiding van een ervaren gids? Neem dan contact op met de Korenhorst, of met Karla.

Bed en Breakfast de Korenhorst

Korenhorsterweg 8, Lengel tel: 0314 – 65 30 44

www.dekorenhorst.nl/paarden

Slapen en eten: Hotel Montferland

Slapen en eten: Hotel Montferland

Al jaren is Hotel Montferland onze favoriete plek voor een pitstop. Na een prachtige verbouwing afgelopen jaar, zijn wij blij dat we weer met onze paarden terecht kunnen voor een drankje op het speciale ruiterterras. Absoluut de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze geweldige locatie.

Montferland 1, 7038 EB Zeddam, tel: 0314 – 65 14 44

www.hetmontferland.com